Zdrowie Ludzi Aktywnych
Zadzwoń  603 183 919 Znajdź nas na Facebooku



DIETETYK KLINICZNY



Dr n. med. Aneta Czerwonogrodzka-Senczyna – adiunkt w Zakładzie Żywienia Człowieka, Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk w Klinice Pediatrii i Endokrynologii Samodzielnego Publicznego Dziecięcego Szpitala Klinicznego w Warszawie. Specjalizuje się w dietetyce pediatrycznej, żywieniu kobiet w ciąży i okresie laktacji oraz dietetycznym wspomaganiu zaburzeń płodności. Autorka licznych publikacji naukowych w tych obszarach wiedzy.
 
Konsultacje:
poniedziałek 13.00-18.00

 



Dr n. med. Alicja Kucharska
Specjalista w dziedzinie żywienia człowieka i dietetyki. Od 2003 roku pracownik naukowo-dydaktyczny Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w Zakładzie Żywienia Człowieka Wydziału Nauki o Zdrowiu. Współpracując z Poradnią Nadciśnienia Tętniczego Instytutu Kardiologii w Warszawie zyskała doświadczenie w dietoterapii chorób układu krążenia i otyłości. Autorka licznych publikacji naukowych z zakresu żywienia. Propagatorka diet roślinnych w leczeniu dietozależnych zaburzeń metabolicznych. Zwolenniczka metody małych kroków i konsekwentnego dążenia do celu. Wyznaje zasadę, że dieta musi być nie tylko zdrowa, ale także smaczna!



 

 
Dr n. med. Anna Ukleja 
Zakład Żywienia Człowieka ,Warszawski  Uniwersytet Medyczny (WUM), specjalista dietetyki klinicznej

Absolwent  SGGW w Warszawie
Nauczyciel akademicki- Adiunkt Zakładu Żywienia Człowieka WUM.
Wykładowca z zakresu dietetyki klinicznej i żywienia klinicznego.
Wieloletnie doświadczenie w żywieniu chorych na oddziale kardiologii.
Członek Polskiego Towarzystwa Żywienia Dojelitowego,  Pozajelitowego i Metabolizmu.
Autor i współautor wielu publikacji z zakresu żywienia.

Zakres działalności z dziedziny  żywienia w:




BLOG

AKTUALNOŚCI